w_e_r_k_ > Het Filiaal theatermakers

Ontwerp: Anton KleinSamen met Het Filiaal Theatermakers werk ik aan uiteenlopende projecten waarbij kunst(educatie) en schoolvakken zoals taal, rekenen, natuur en techniek met elkaar worden verbonden. Onder de noemer Helemaal Filiaal heb ik de afgelopen jaren met team educatie ruimtelijke workshop-opstellingen en kunsteducatieprogramma’s ontworpen die aansluiten bij De Grote Illusionist, Falling Dreams, Mevrouw Ophelia, Wiplala Weer en Enkeltje Mars – theatervoorstellingen waarbij verbeelding een grote rol speelt. 

Het Filiaal theatermakers bestaat 20 jaar. Voor dit jubileum heb ik miniatuuropstellingen ontworpen die tijdens het Filiaal Festival in de Stadschouwburg Utrecht worden geëxposeerd. Iedere opstelling verbeeldt nauwkeurig een ‘pijler’ van Het Filiaal theatermakers:

  • Internationaal: de voorstellingen spelen van Utrecht tot New York, maar verbeeldingskracht neemt je oneindig veel verder mee, tot ver buiten onze planeet
  • Voorstellingen: puttend uit een rijk gevulde gereedschapskist vol verhalen en kunstdisciplines bereikt Het Filiaal de volledige breedte van de samenleving
  • Utrecht: de thuisbasis van Het Filiaal. De band met Utrecht bestaat al 20 jaar, vanuit de Biltstraat maakt Het Filaal voorstellingen, ontwikkelt ze kunstprojecten en ontvangt ze regelmatig schoolklassen.
  • Kunsteducatie: kunst is broodnodig voor het (kinder)brein; het beidt de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt je om flexibel in het leven te staan. Het Filiaal ontwikkelt met veel zorg en precisie rond elke voorstelling kunsteducatie.

.

Fotografie: Remke Spijkers